Reusable February ENJOY GOOD FOOD WITHOUT THE WASTE!

Reusable February

In deze maand serveren wij al onze afhaal- en Thuisbezorgd bestellingen in herbruikbare verpakkingen. Dus laten we lekker eten bestellen dat goed is voor jou en de planeet!
 

  • OPHALEN: BESTEL-ONLINE (ga wandelen en een frisse neus halen en steun ons restaurant)

 

 

 

Waarom herbruikbare verpakkingen?

We houden allemaal van eten bestellen, maar heb je ook zo'n hekel aan die enorme afvalberg die overblijft na het nuttigen van je eten? Wij wel, en daar willen we samen met onze partner PackBack verandering in brengen.

Volgens FSIN ebben we in 2020 eten besteld voor € 2.700.000.000! Dit is een stijging van 37% ten opzichte van 2019. Met deze enorme stijging vergroten we ook de afvalberg aanzienlijk. Onze eigen gok is dat al deze bezorg- en afhaalmaaltijden TEN MINSTE 500 miljoen stuks wegwerpverpakkingen bedragen. Kun je je voorstellen hoe groot die stapel is?? 

 

Jack Bean & Reusable February

Reusable February is een belangrijk experiment voor Jack Bean om te kijken of we een gezonde businesscase kunnen maken voor herbruikbare verpakkingen. Tijdens deze campagne worden al onze bezorgopdrachten op Thuisbezorgd geserveerd in een herbruikbare verpakking*. Onze gasten betalen voor elke maaltijd statiegeld, dat wordt terugbetaald bij het inleveren van de verpakking. We hopen dat mensen massaal bij Jack Bean bestellen en de verpakking terugsturen. Als dit experiment slaagt, denken we dat we dit een standaard onderdeel van onze service kunnen maken en andere restaurants kunnen inspireren hetzelfde te doen. Dit kan een heel grote impact hebben op de vermindering van verpakkingen voor eenmalig gebruik.

 

* Voor onze patat, gebak, saus- en dressingbekers hebben we nog geen passende oplossing. Totdat we een goede oplossing hebben gevonden, serveren we die in composteerbare eenmalige verpakkingen.

Lege winkelwagen
Geen producten
Sluiten
Mijn bestelling 0,00 0