Genieten van goed eten wat bijdraagt aan een gezondere en duurzamere planeet. Dat is waar we bij Jack Bean voor staan. Wat dat voor ons betekent lees je hier aan de hand van onze 6 beloftes.

100% plantaardig

De wereld heeft een nieuw systeem nodig. Het is overduidelijk dat onze consumptie van dierlijke eiwitten een negatieve impact heeft op de planeet. Willen we een gezonde en duurzame toekomst tegemoet, dan zullen we ons eetpatroon drastisch moeten veranderen. Daarom is ons menu 100% plantaardig. Wij willen je laten zien dat planten niet alleen lekker zijn, maar je ook alle benodigde brandstof voor jouw dagelijkse leven kunnen geven.

Fantastische smaken

Als we jou willen overtuigen om vaker plantaardig te eten, dan moet het natuurlijk wel super lekker zijn. Hoe we dat doen? Met de fabuleuze vaardigheden van onze mede-oprichter Pepijn Schmeink. Getraind als duurzame chef in uitmuntende restaurants heeft hij een gigantisch palet aan kooktechnieken waarmee je planten fantastisch lekker maakt. Bakken, grillen, stomen, fermenteren. Pepijn zorgt ervoor dat elk gerecht vol umami zit en super voedzaam is.

Lokaal geproduceerd

In de huidige voedsel jungle helpt Jack Bean je goede keuzes maken. Exotische vruchten en groenten van de andere kant van de wereld zul je niet op ons menu vinden. We werken samen met duurzame lokale boeren die werken volgens de principes van regeneratieve landbouw. Landbouw waarmee de bodem rijker wordt en biodiversiteit toeneemt. We dagen onszelf uit om de lekkerste plantaardige gerechten te ontwikkelen met producten van Nederlandse grond. Zo werken we aan de transitie naar een duurzamer voedselsysteem.

Naar zero waste

Ons huidige voedselsysteem zorgt voor een gigantische verspilling van goed eetbaar voedsel. Dat we daarvan balen is zacht uitgedrukt. Bij Jack Bean streven we ernaar om onze voedselverspilling naar nul te brengen. Dit doen we door een circulair menu ontwerp en hergebruik van bijv. snijresten in onze recepturen. Wat niet meer bruikbaar is wordt gecomposteerd. We werken in onze restaurants samen met Too Good To Go, zodat we aan het eind van de dag geen eten in de prullenbak hoeven te gooien. Meer weten over onze aanpak? Lees meer 

Impact first

Jack Bean is opgericht door Mathijs en Pepijn omdat zij met lekker eten een positieve impact willen maken op onze planeet. Impact first, dat is vanaf de start het uitgangspunt geweest. Dus als onze restaurants dicht moeten vanwege corona, dan gaan we gewoon koken voor zorgmedewerkers. En als we alleen nog maar bezorgmaaltijden mogen serveren, dan starten we een experiment om al de wegwerpverpakkingen te verminderen. Zo blijven we voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om goed eten te serveren.

Eerlijk

We staan voor goed eten dat lekker, voedzaam en eerlijk is. We doen wat we beloven en zijn transparant over alles. We stoppen geen rotzooi in je eten en werken met boeren die een normale prijs voor hun gewassen krijgen. We zijn nog lang niet perfect en gebruiken jouw feedback om het steeds beter te doen. Ook als dat misschien niet de meest commerciële oplossing is. Impact first, remember?!

Lege winkelwagen
Geen producten
Sluiten
Mijn bestelling 0,00 0