Samen genieten van Jack Bean's vrijheidssoep

Geschreven op 28-04-2020 Deel

Eigenlijk zouden we op 5 mei 2020 met alle Rotterdammers de vrijheid vieren. Op pleinen en in parken, op podia en in straten, met een Bevrijdingsfestival en Vrijheidsmaaltijden, om te vieren dat we in een vrije stad leven, verbonden met elkaar. 

Vanwege de coronamaatregelen gaan de Vrijheidsmaaltijden en het Bevrijdingsfestival helaas niet door. Juist nu het samenleven zo beperkt is en veel vanzelfsprekende vrijheden opgeschort zijn, is er veel behoefte aan saamhorigheid. Juist nu moeten we goed naar elkaar omkijken.

Daarom gaan we samen – aan honderden of zelfs duizenden tafels in de stad, dezelfde maaltijd eten. Daarvoor maken we het meest nederige, hartverwarmende en pretentieloze gerecht in eenieders kookboek: soep.

Op 5 mei eten Rotterdammers op afstand, maar absoluut samen, de Vrijheidsmaaltijdsoep en vieren we de vrijheid met een online bevrijdingsprogramma.

 

Jack Bean  

Wij zijn trots dat Jack Bean het recept voor de Rotterdamse vrijheidssoep mag leveren! Deze oranje soep gemaakt van Nederlandse ingrediënten uit de omgeving van 010 zoals pompoen, wortel, ui en aardappel uit de Hoeksche Waard en tomaat uit de kassen van het Westland.

Van deze soep gaan we samen genieten in Rotterdam met haar stoere haven waar al eeuwen van ver de kruiden binnen komen die inmiddels oer-hollands zijn, zoals de speculaaskruiden in deze soep.

We eten deze volledig plantaardige soep samen als Rotterdammers en genieten van alle culturen die onze stad rijker maken, net zoals de kerriemix wat voor dat extra beetje swing in deze soep zorgt.

 

Wil je ook mee eten?

Op www.vrijheidssoep.nl vind je meer informatie hoe je de soep kunt bestellen. En je vindt er straks ook een recept om de soep zelf te maken (mochten de gratis blikken op zijn!).

Lege winkelwagen
Geen producten
Sluiten
Mijn bestelling 0,00 0