Een verspillingsvrij restaurant

We hebben zo hard gewerkt om geen honger te lijden, dat we een exorbitante overvloed aan voedsel hebben gecreëerd. Goed voor de voedselzekerheid, minder goed voor onze mentaliteit ten opzichte van voedsel en voedselverspilling. 40% van al het geproduceerde voedsel wordt verspild, en dat is balen. We kunnen iedereen op onze planeet gemakkelijk voeden als we onze overconsumptie en voedselverspilling terugdringen. Laten we dat dus samen proberen op te lossen!

Bij Jack Bean streven we naar een voedseloperatie zonder afval. Een serieuze uitdaging, maar wel één die we bij de ballen grijpen omdat het zo belangrijk is.

 

Wat we doen:

  1. We werken met lokale en seizoensgebonden producten die volop verkrijgbaar zijn. We snijden, koken en bewaren ze op hun meest verse manier. Goed voor de smaak, goed voor boeren, goed voor jou! 
     
  2. We hergebruiken onze voedselresten zoveel mogelijk in andere recepten. Het vruchtvlees van onze sappen wordt gebruikt voor onze Ultimate Burger patty. Het appelpulp gebruiken we in de Yellow Curry. Hergebruik wat nog goed is! 
     
  3. Wat niet meer voor consumptie kan worden gebruikt wordt gecomposteerd. Zo worden restanten voedsel voor onze bodem. Eten dat je niet hebt opgegeten in ons restaurant komt terecht in onze compostbak in het recyclestation. Wij denken echter dat onze fingerlicking gerechten niet veel restjes zullen opleveren. 
     
  4. Voor afhaalmaaltijden en dranken gebruiken we composteerbare of recyclebare verpakkingen. Dit is nog niet perfect. We zullen ons inspannen om afvalstromen gescheiden in te zamelen en recycling en compostering te optimaliseren. Uiteindelijk willen we dat al onze verpakkingen hergebruikt, gerecycled of gecomposteerd worden.

 

Lege winkelwagen
Geen producten
Sluiten
Mijn bestelling 0,00 0