Jack Bean Crowdfunding

Written on 01-07-2021 Share

Jack Bean serveert lekker, gezond en duurzaam eten op drukke plekken in de stad. Zodat jij vol energie je drukke leven kunt leiden maar toch goed eet. Na een succesvolle start in Rotterdam vinden wij het nu tijd om ook Amsterdam de toekomst van goed eten te laten proeven. Help jij ons mee om onze eerste vestiging in de hoofdstad te realiseren?

 

A New Food Age

Bij Jack Bean vinden we dat ons voedselsysteem toe is aan een upgrade. Minder ongezond eten, wat wel je maag vult maar niet voedt. Minder eiwitten die wel lekker zijn, maar onze aarde uitputten. Minder voedsel wat goedkoop is, maar niet eerlijk. Alle ingrediënten om een gezonder stedelijk voedselsysteem te bouwen zijn aanwezig, maar de praktijk is voor veel Nederlanders complex en weerbarstig. Jack Bean maakt een gezondere en duurzamere manier van eten leuk en bereikbaar. Wij helpen onze gasten en klanten om de keuze voor goed eten makkelijker te maken. Of je nu snel iets buiten de deur wilt eten, of van een maaltijd wilt genieten op kantoor of bij je thuis, Jack Bean regelt het voor je. We stoppen geen rotzooi in ons eten, minimaliseren voedselverspilling, koken uitsluitend met plantaardige ingrediënten en werken met duurzame Nederlandse boeren die hun bodem verrijken i.p.v. uitputten. En dat allemaal met de culinaire superkrachten van onze mede-oprichter Pepijn Schmeink, dus het is ook nog eens extreem lekker!

 

Drie jaar onderweg

Pepijn Schmeink en Mathijs Huis in ’t Veld openden in 2018 als eersten een 100% plantaardig fast cuisine restaurant op een A-locatie in een grote stad. Recht tegenover Rotterdam Centraal. Hier konden de Rotterdammers terecht voor prijswinnende vegan burgers, super voedzame wraps en verrassende bowls. Hiske Versprille van de Volkskrant was dolenthousiast! Begin 2020 sloten we de deuren van onze eerste pilot locatie en hebben we de stap gezet naar twee nieuwe restaurants (Kruisplein en Erasmus Universiteit) én een eigen centrale productiekeuken. Het plan was om eind 2020 een locatie in Amsterdam te openen, maar helaas heeft de corona pandemie “even” op de rem getrapt. Het afgelopen jaar was overleven, maar we hebben onze tijd goed besteed en zijn klaar voor de volgende groeistap van Jack Bean.

 

Met een nog sterkere visie op een gezonder en duurzaam voedselsysteem vinden wij het nu tijd om alsnog de stap naar Amsterdam te zetten. Hiervoor hebben jullie hulp hard nodig! Wil je ons helpen om Amsterdammers ook toegang te bieden tot onze heerlijke, gezonde en duurzame keuken? Ga snel naar onze crowdfund pagina: https://crowdaboutnow.nl/campagnes/jackbean

Empty shopping cart
No products
Close
My order 0,00 0